Pigwoniada – napój polski, regionalny, wytwarzany na Gospodarstwie Rolnym Rodziny Pośledników znajdującym się na pograniczu Mazur i Podlasia. Bazą produktu jest owoc pigwowca (nie mylić z pigwą!), który wyróżnia się prozdrowotnymi właściwościami, takimi jak:
– zawiera mnóstwo naturalnych pektyn, błonnik, żelazo, wapń, magnez, potas, witaminy z grupy B, witamina C (7x więcej niż cytryna!), antyoksydanty
– wzmacnia odporność, apetyt i poprawia metabolizm
– łagodzi zaburzenia w przewodzie pokarmowym, niweluje zgagę, podagrę oraz bóle stawowe
– zwalcza nudności i biegunkę
– regeneruje wątrobę
– wspomaga leczenie cukrzycy, ma działanie hipoglikemiczne
– odkwasza organizm
Pigwoniada jest produktem, który składa się w 100% ze składników posiadających atest BIO. Nie ma tu żadnych barwników, ulepszaczy, aromatów ani wszelkiej maści dodatków chemicznych. Dostępna jest ona w czterech wariantach smakowych: klasyczna, z miodem, z herbatą oraz kwaśna.
Dostępne produkty w ofercie detalicznej oraz hurtowej Pigwoniada